Kontakt oss

En helt spesiell ELDEN-pakke!

Nordpå fjellhotell tilbyr en helt spesiell ELDEN-pakke

Nordpå Fjellhotell ligger midt i leden der general Carl Gustaf Armfeldt og hans hær, Karolinerne, hadde sin strabasiøse ferd da de skulle returnere til Sverige.

I år tilbyr vi en komplett opplevelse; ved å bo på Nordpå som ligger i midt leden, gå i fotsporene til general Armfeldt og Karolinerne, få omvisning og historien fortalt i utstillingen på Gammelgården, OG overvære skuespillet Elden, vil du garantert få den dramatiske hendelsen tetterepå. I tillegg tilbyr vi transport til og fra spelet.

Priser fra kr 1890,- inkludert overnatting i dobbeltrom, Elden, transport tur/retur Elden, og omvisning i Gammelgården hvor general Armfeldt bodde i Haltdalen.

Arrangøren om ELDEN:

Elden er et norsk, historisk musikkteaterskrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug og settes opp i spektakulæreomgivelser midt i verdensarven Røros.

 

Slegghaugene danner en majestetisk scenefor dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august.Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater underkommando av general Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å innta Norge,etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av general De la Barre ble flere hundreav soldatene sendt til Røros – hvor store deler av handlingen utspiller seg. DaKarl XII ble skutt, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige.Dødsmarsjen – hvor 4 000 soldater døde på vei over grensefjella mot Sverige –er en sentral del av musikkspillet Elden.

Elden er en av Norges største friluftsteater.

 

Regi: Maren Bjørseth

Musikalsk ledelse: Alf Lund Godbolt

Scenograf: Olav Myrtvedt

Koreograf: Ida Wigdel

Lysdesigner: Ingrid Skanke Høsøien

 

Billettsalget er allerede godt i gang, så sikre deg billetter og den komplette opplevelsen ved å kontakte oss på post@nordpa.com, ringe 905 68 664, eller sende oss en melding på Facebook.

Andre opplevelser

Laksefiske i Gaula

Nordpå disponerer fiskekort som gir deg anleding til å prøve lykken i Gaula.

Les mer
Stormuren - Operasjon Lapwing

Stormuren og Operasjon Lapwing - sabotasjeoppdrag under andre verdenskrig

Les mer
Haltdalen stavkirke

Selve urmodellen av kirkebygninger her til lands

Les mer