Kontakt oss

Vinterfriluftsliv og ekspedisjonsliv i høyfjellet

fra kr 2990,-

Vinterfriluftsliv og ekspedisjonsliv i høyfjellet

Innføringskurs
Vinter, høyfjell og teltliv.

Telt og friluftsliv på vinterstid skal være en fin opplevelse og er vårt mål for dette kurset. Ønsker du å å lære om vinterfriluftsliv i fjellet - da er dette kurset for deg. Opplev ekspedisjonsfølelsen i et værhardt høyfjell med etablering av teltleir høyt og frittliggende på vidda over Nordpå Fjellhotell.

I forkant av turen og før ankomst vil du få tilsendt en liste med anbefalt bekledning, mat og utstyr som du skal ha med. Vi vil hjelpe deg med manglende utstyr og andre spørsmål.

Nordpå fjellhotell vil være utgangspunkt for kurset med beredskap hele døgnet. Fredags kveld starter vi med å bli kjent og går igjennom planen for resten av helgen inne på hotellet. Med bilder og film deler Frode fra sine erfaringer i ekstreme konkurranser og ekspedisjoner i kulde og villmark.
Etter en god natts søvn og frokost på Nordpå Fjellhotell blir det kontroll av utstyr - så pakker vi, sier farvel til sivilisasjonen og ønsker oss selv etter hvert velkommen til vidde og høyfjell.
Resten av helgen skal du bli komfortabel med å etablere leir, sove i telt og bli trygg på kombinasjonen friluftsliv og vinter.

Ting du vil lære på kurset er:

·  Planlegging av tur
·  Bekledning for turer i vinterfjellet
·  Utstyr for enkeltperson og grupper
·  Telt, typer og oppsett
·  Mat, drikke og energi
·  Pakking av pulk
·  Frostskader, hypotermi og førstehjelp
·  Bruk av Primus og MSR bensinbrenner
·  Orientering i vinterlivet (kart, kompass, gps...)
·  Skredfare og rutevalg
·  Etablering av leir
·  Sikkerhet

‍Kursholder er Frode Lein.

Frode Lein - Norges råeste ultraløper med topplassering i flere av verdens mest ekstreme løp, både de som er rangert som klodens varmeste og kaldeste, samt høyt oppe i ekstreme fjellkjeder. Frode har utfordret de tøffeste utøvere over høye fjell, gjennom farlige ørkener, jungel, savanne og mot sydpolen. Konkurransene er selvforsynte og utføres med pulk eller ryggsekk over flere hundre kilometer i noen av verdens mest ekstreme forhold. Frode har løpt gjennom ørkenområder med over 60 plussgrader, polare strøk i 50 minus og høyere enn 6.000 meter. Som eksempel konkurrerte han vinteren for to år siden 600 kilometer gjennom Alaskas villmark på den historiske Iditarod-løypen, satte rekord på Marango-ruten til toppen av Killimanjaro for ett år siden og for tre måneder siden ble han hedret etter en konkurranse på 250 kilometer gjennom Namibias ørken.

Frode har utdannelse innen risikohåndtering, kriseledelse, coaching og team-kultur, kultur og kommunikasjon fra høyskole, samt Pose Method® Certified Technique Specialist hos den olympiske coach Dr. Nicholas S. Romanov. Han har også lang erfaring som trener innen flere idretter og jobber til daglig hos World Running Academy i Italia som tilbyr coaching og trening for enkelt personer og grupper.

Du kan lese mer om Frode på https://exploringthelimits.com
Livsmestring: https://youtu.be/9NSBoBj1yjs

Pris inkluderer
1 natt i dobbeltrom og påfølgende frokost på Nordpå fjellhotell
Pulk og pulkdrag
Mat (Frokost og middag)

Pris inkluderer ikke
Forsikring: reise- og avbestilling, syke og ulykkesforsikring

Arrangeres 17-19 mars 2023.

Kurset kjøres også på forespørsel.

Andre opplevelser

Vinsmaking

Vinsmaking hos Nordpå

Les mer
Jule og nyttårsfeiring Nordpå

Ta juleferien eller nyttårsfeiring hos Nordpå Fjellhotell

Les mer
Opplev Julemarkedet på Røros

Julemarked i Julestaden Røros

Les mer