Kontakt oss

Sanger jeg lærte av Jokke - Granlund

fra kr 400,-

6/4/2024

Nordpå Fjellhotell as

View Directions

Trond Granlund har hentet sanger fra Jokke sin musikalske verden og laget et virkelig spennende album. Nå blir det turné med nettopp: Sanger jeg lærte av Jokke.

Den første singel "Verdiløs menn" høstet fantastisk respons, med anmeldelser blant annet i VG, Dagsavisen og PULS. Nå er albumet klart og det viser spennvidden i Tronds tolkninger. De utrolig sterke tekstene til Joachim Nielsen blir bare forsterket i Trond Granlund sine versjoner.

Dette sier Trond selv om bakgrunnen til albumet:"Det er rart å tenke på nå at jeg i en periode på nittitallet ofte tok meg en tur ned til Joachim Nielsen for å skravle med ham.

Vi hadde gjort to duetter. Først tok jeg kontakt med ham I forbindelse med mitt første fulle album med norske tekster. Det fikk navnet “Tida ere ingen som kan snu”. Jeg skulle gjøre en nyinnspilling av Trond Ingebretsens fine vise “Vaterlands Bru”, og hadde lyst til å ha med gjestevokalister. Det var sønnen min Tommy som hadde tatt med meg inn I Jokke & Valentinernes verden. Jeg måtte lære ham akkordene på låta “To fulle menn”. Jeg plukket opp Jokke på Carl Berner, og han gjorde en nydelig vokal på Vaterlands Bru. Året etter kom han med en helt ny låt til meg, “Ut av byen”, som vi også spilte inn.

Etter dette var det altså at jeg stadig tok turen innom Jokke. Som regel var han hos dama på Grunerløkka. Hva var det vi fant I hverandre? For det første så var jo dette I en periode av livet mitt hvor jeg fortsatt hadde et romantisk bilde av alkohol og vennskap. Samtidig var vi begge to glad I gamle amerikanske cowboy-filmer. Ja, jeg har fremdeles et par gamle John Wayne-filmer, som jeg hadde lånt av ham. En gang ringte han meg fordi han trengte penger. Da satt han nede på en pub og drakk øl. Jeg reiste ned og lånte ham tusen kroner.

Dette er noe av bakgrunnen for at jeg har laget albumet og konserter med låter av Joachim Nielsen. Den viktigste årsaken er selvfølgelig at han var en meget god låtskriver med veldig spesielle og originale tekster, og melodier som satt godt. Jeg har allikevel forsøkt å gjøre mine helt egne versjoner av disse sangene, og synes at jeg til tider har klart å komme opp med nye arrangementer som beviser at disse låtene holder uansett. Roar Vangen og jeg har hatt et utmerket samarbeide, og jeg hadde ikke klart å komme I land med dette albumet uten ham. Jeg vil også takke mine faste musikere, Tommy Granlund, Jan Arild Moe og Gjermund Kolltveit for flotte bidrag. Erland Dahlen kom også inn og forsterket visene med sine trommer og perkusjon. Sist, men ikke minst, må jeg takke Tarjei Nysted, som er en fantastisk musiker. Dette er en innspilling som er mye mer organisk og ikke så perfeksjonistisk som mitt forrige album “Skogslusken”, men det var dette jeg trengte å gjøre nå."

Flere events

Tett på Jørn Hoel – helaften med musikk & mat
Mat & Musikk fra kr 995,-

9.3.24 - Kom tett på Jørn Hoel med en mat- og musikk-opplevelse Nordpå

Axel Frønes
kr 325,-

21.12.24 - En annerledes julekonsert med Axel Frønes

Lynni Treekrem på Låven
fra kr 630,-

27.4.24 - Opplev Lynni Treekrem på Låven!

Claudia Scott på Låven
fra kr 500,-

16.11.24 - Opplev Claudia Scott på Låven

Jonas Fjeld på Låven
fra kr 630,-

26.10.24 - Opplev Jonas Fjeld på Låven Nordpå

Vømmøl Spellemannslag 50 år!
fra kr 630,-

21.9.24 - Opplev Vømmøl Spellemannslag 50 på Nordpå!

Røtter og Springsteen - Terje Espenes
kr 300,-

31.8.24 - Opplev Terje Espenes med Røtter og Springsteen

Jan Eggum på Låven
fra kr 630,-

10.8.24 - Jan Eggum, en av Norges mest elskede musikere, kommer til Nordpå!

Hyllest til Björn Afzelius på Låven
kr 300,-

27.7.24 - Det blir intimt og nære når Peter Wemö entrer scenen med musikken til Björn Afzelius

Terje Tysland på Låven
fra kr 630,-

25.5.24 - Vi lover stemning med Terje Tysland på Låven Nordpå!

Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen på Låven
fra kr 375,-

11.5.24 - Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen er artister med sterkt særpreg, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre på en helt spesiell måte.

After-ski med Melody Market og DJ Patay 2024
Early bird kr 250,- deretter kr 480,-

28.3.24 - Tradisjon tro , Nordpå Afterski Skjærtorsdag med Melody Market & DJ Patay

Romjulskonsert med Vegar Dahl
kr 275,-

29.12.23 - Velkommen til en nær, varm og melodiøs konsert med Vegar på Låven.

Bjarne Brøndbo - Bærre Bjarne - på Låven
fra kr 630,-

24.2.24 - Det blir garantert mye allsang og latter når Bjarne kommer til Låven

Kristian Kristensen på Låven
fra kr 630,-

17.2.24 - Kristian Kristensen fra Harstad har etablert seg som en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her i landet.

Travellin´ Strawberries
fra kr 550,-

27.1.24 - Travellin´ Strawberries på Låven

Kurs og Opplevelser Nordpå

Vårt møterom tar opptil 20 deltakere, og kommer utstyrt med lydanlegg, prosjektor, flipover, og utstyr for å avholde videomøter.