Kontakt oss

Unni Wilhelmsen på Låven

kr 520,- inkl. Hooplagebyr

18/2/2023

Nordpå Fjellhotell

View Directions

UNNI WILHELMSEN har i over 25 år reist rundt påoppdagelsesferd i Norge med sine gitarer ogselvskrevne låter for å spille for folk i bygd og by. Hunspiller på bitte små, norskdesignede gitarer medforsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrendeelgitarer med vreng og ekko, eller på piano.Konsertpublikummet er de første som får høre ferskelåter, eller coverversjoner av sanger Unni har lagt sinelsk på.

«Unni Wilhelmsen, titulert Norges Joni Mitchell, er en av landets beste liveartister.» -Kan Westby, Fremover

Gjennom nærmere 3000 konserter og opptredenerhar Unni gjort det meste og jobbet med de fleste,men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helstpå de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Unni Wilhelmsen er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger. Da hun slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk.Låta "Won't go near you again" fra debutalbumet – et album som også gav henne Spellemannpris for årets album og årets kvinnelige artist – fikk et nytt oppsving i 2006, da den igjen dukket opp med topp-plasseringer på VG-lista. Hun ble også gjenoppdaget gjennom sin deltakelse i seersuksessen "Hver gang vi møtes" på TV2, som blant annet resulterte i utsolgt norgesturné sammen med Henning Kvitnes i mars 2017.Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen også vært fast medlem av Di Derre, samt at hun er med i en stadig mer populær trio sammen med Sol Heilo (Katzenjammer) og Hanne Mari Karlsen.

I anledning sitt 25-årsjubileum som artist har hun tatt et dypdykk i sin rikholdige skattkiste av musikk og latt gamle låter få skinne på nytt i konsertkonseptet Unni spiller Unni Wilhelmsen sammen med Ronny Yttrehus og Reidar Opdal.

Flere events

After-ski med Melody Market
kr 480,-

Skjærtorsdag stiller Melody Market på after-ski, Nordpå

Kurs og Opplevelser Nordpå

Vårt møterom tar opptil 20 deltakere, og kommer utstyrt med lydanlegg, prosjektor, flipover, og utstyr for å avholde videomøter.