Kontakt oss

Tur til Bukkhammeren

1066 m.o.h (2-3 timer opp)

Tur til Bukkhammeren

Bukkhammeren er et flott turmål fra Nordpå hele året

Fjellet Bukkhammeren er et naturlig turmål for en flott dagstur fra Nordpå, sommer som vinter.

Toppen har god utsikt, og på klare dager ser en helt til kuppelen på Gråkallen ved Trondheim! Turen opp er overkommelig tur, du bruker 2-3 timer opp til varden på toppen fra Nordpå, litt avhengig av trasévalg og selvsagt avhengig av fysisk form. De sprekeste klarer det nok på under 2 timer også, iallefall på vinteren.

En vanlig trase er å gå vardingen opp mot tregrensa, så svinge vestover mot Tverrådalssetera (hytte), skrå oppover fjellsida under Blåstøten (1.053 m.o.h) og rett mot Bukkhammeren. Vær spesielt oppmerksom her, hvis snøforholdene er utsatte for skred fra de bratteste delene av Blåstøten. Toppen og varden på Bukkhammeren er godt synlige på lang avstand, og trasévalget er der det naturlig ser ut til at det er. Dette er den korteste traséen fra Nordpå.

En annen, og litt lengre, men veldig fin variant er å gå vardingen inn mot trimposten ved Tverråhytta ved Søndre Tverråtjønna. Der svinger du av mot Nordre Tverråtjønna, passerer et par fjellhytter før du sikter deg inn mot nordryggen av Bukkhammeren Det er langs denne ryggen folk som kommer fra Tydal, Selu og Usmesjøen kommer opp.

Går du en av disse traséene styrer du også klar av de aller bratteste partiene under toppen på Bukkhammeren, de som er på østsida. Der er det relativt skredutsatt, men det er ingen problem å unngå dette stedet.

Bukkhammeren omtales i tidlig litteratur, og har også en plass i historien knyttet til de tragiske omstendighetene rundt karolinernes tilbaketog vinteren 1719, da store mengder svenske soldater fant sin grav i fjellene. Både i disse traktene, og spesielt mellom Tydal og Duved i Sverige, døde totalt nærmere 4000 mann.

Bukkhammeren er en klassiker i området, og et naturlig turmål. Mang en stolt guttepjokk og ungjente har stolt skuet utover fjellviddene herfra, og syntes at kvikklunsjen og appelsinen smakte ekstra godt her oppe. På toppen finnes ei turbok. Skriv deg gjerne inn i den, det har mange gjort før deg. Og de bøkene som etter hvert blir utskrevet, de blir samlet på Nordpå.

God Tur :)

Les mer

Påsken Nordpå

Ski, underholdning, god mat og drikke - hele påska

Nordpå blir til ...

Som gjest på Nordpå går du i sporene til våre formødre og -fedre. Ved hardt slit, mot, kløkt og klokskap skapte de seg et utkomme her. Ikke i utkanten av begivenhetene, men som aktive medspillere.

Tur til Vektarhaugen

737 m.o.h - Kortreist tur med god utsikt

Badekulpen

Badekulpen (5 minutter fra Nordpå)

Tur til Bukkhammeren

1066 m.o.h (2-3 timer opp)