Kontakt oss

Tur til Vektarhaugen

737 m.o.h - Kortreist tur med god utsikt

Tur til Vektarhaugen

Vektarhaugen

Fra Nordpå Fjellhotell er det ca 2,5km å gå til Vektarhaugen, som er et gammelt vardebrenningssted. Herfra har du flott utsikt over Aunegrenda, innover fjellet, og til mange fjelltopper. Her er sola opp lenge, og den kommer tidlig på morgenen, så både solnedgang og soloppgang kan nytes om du vil. Eller du kan ta med litt kaffe og bare sitte å kjenne på roa og nyte utsikten.

Hvordan komme dit?

Følg T-merket sti fra Nordpå til trimpost i Kopperrydalen, ca 1.5km. Tydelig sti, noen våte partier. Fra trimposten går du i rett vinkel til høyre, over myra og mot en bjørk-kledd liten topp. Ta sikte på den minst bevokste plassen på toppen. Herfra skal du krysse over en liten fordypning, før du fortsetter over myra i svak stigning, og følger myra helt til kanten på bjørkeskogen som du har på høyre side. Fortsett rett frem langs den lille ryggem, og du ser snart det trigonometriske merket som er satt opp på Vektarhaugen. Det er ganske nøyaktig 1km å gå fra trimposten, slak stigning. Det går (foreløpig) ingen sti dit, men det er greit å finne fram. Stigningen fra Nordpå er ca 200m, det er ingen bratte partier, og den tyngste biten er i starten. Det er også mulig å gå skrå sørøstover rett opp fra Nordpå, kortere og brattere, ingen sti, men greit å finne frem.

God tur - og nyt usikten!


Les mer

Nordpå kjøper Kaffekråa

Med virkning fra 1. oktober 2024 kjøper Nordpå Kaffekråas virksomhet for å skape en enda sterkere enhet.

Påsken Nordpå

Ski, underholdning, god mat og drikke - hele påska

Nordpå blir til ...

Som gjest på Nordpå går du i sporene til våre formødre og -fedre. Ved hardt slit, mot, kløkt og klokskap skapte de seg et utkomme her. Ikke i utkanten av begivenhetene, men som aktive medspillere.

Tur til Vektarhaugen

737 m.o.h - Kortreist tur med god utsikt

Badekulpen

Badekulpen (5 minutter fra Nordpå)

Tur til Bukkhammeren

1066 m.o.h (2-3 timer opp)