Kontakt oss

Bli kjent

Om oss
Luftfoto over Nordpå Fjellhotell

Vår historie

Nordpå ble bygd i 1829, og har siden den gang vært et sted der folk har trivdes.

I dag sitter den gamle historien fremdeles i veggene, samtidig som ny tid gradvis setter sitt preg og legger grunnlaget for videre drift i tråd med de gamle tradisjonene.

Her kan du finne roen og tenke en tanke helt til endes, samtidig som du nyter den flotte naturen til alle årstider.. Her kan du lytte til knitringen fra peisen og suset fra fjellet. Her kan du finne rom for nye møter, modige samtaler, og pleie de næreste relasjonene.

Ny og gammel tid går hånd i hånd her på Nordpå, bygd på solide grunnverdier; respekt og ekthet.

“Aunegrenda er en koselig og usedvanlig vakker fjellbygd, øst for Gauldalen. Fra Haltdalen stasjon klatrer bilveg oppover dalsiden og vi får et praktfullt panorama over den vide og veldyrkete bygda i Haltdalen. Etter en halv times marsj er vi oppe på Kjølen, og snart ligger Aunegrendas grønne lier med koselig, gammel bebyggelse foran oss. Øverst oppe i skogbannet lyser Nordpå oss i møte med sine gamle, barkede tømmervegger og sitt nye rødmalte panel. Utsynet fra Nordpå er fritt og fagert, Hulta renner rolig og idyllisk mellom bjørk og vidjer, grønne voller breier seg ut på sidene, de brune furuveggene i de gamle gårdene skinner som bronse i kveldsolen, og oppover lia slåss gran og furu med bjørka om plassen. Like nedenfor fosser Tveråa ned fra fjellet i avvekslende og idyllisk dalsøkk, og en attraksjon for stedet er en skålformet kulp med rutsjebane i svaberget, den ideelle kulp for en dukkert etter endt dagsmarsj.” – Trondheim Turistforenings årbok for 1946

Om oss

Nordpå Fjellhotell ligger i Holtålen kommune i Sør-Trøndelag, innerst i Aunegrenda, tett oppunder tregrensa omgitt av vakker natur. Nordpå er opprinnelig en gammel fjellgård bygd i 1829. Fra slutten av 1940 tallet ble stedet drevet av Trondhjems Turistforening. Gjennom årenes løp har Nordpå gjennomgått mange byggetrinn, og i dag fremstår stedet som et vakkert gjestetun med moderne fasiliteter.

Turløyper sommer og vinter starter på tunet og tar deg til fjells i flott og urørt natur. Her kan du gå lenge og nyte naturen uten å møte andre mennesker på din ferd.

Vi ligger plassert i en endevei i ei lita fjellgrend. Hotellet er omgitt av natur og dyreliv på alle kanter. Merket turløype finnes fra hotellet, og her kan du ofte gå lenge på tur uten å møte mennesker. Vi bruker lokale råvarer og har fokus på kortreist mat. Mange av våre råvarer kommer fra Rørosregionen, og noen råvarer som for eksempel bær, lammekjøtt og storfe kommer fra grenda her.

lær mer

Ski, underholdning, god mat og drikke - hele påska

Les mer

Som gjest på Nordpå går du i sporene til våre formødre og -fedre. Ved hardt slit, mot, kløkt og klokskap skapte de seg et utkomme her. Ikke i utkanten av begivenhetene, men som aktive medspillere.

Les mer

737 m.o.h - Kortreist tur med god utsikt

Les mer

Badekulpen (5 minutter fra Nordpå)

Les mer

1066 m.o.h (2-3 timer opp)

Les mer